Yenigün Gıda'dan 100.Yıla Görkemli Kutlama

Haberler15 Aralık 2014
3.9B OKUNMA
Paylaş

12 Aralık Cuma akşamı Akra Barut Otel’de gerçekleşen davette Alpagot ailesini dostları yalnız bırakmadı. Davete Antalya Valisi Muammer Türker, AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve AKP İl Başkanı Mustafa Köse’nin yanı sıra iş ve cemiyet hayatının pek çok temsilcisi katıldı. Yenigün Gıda 3. kuşak temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ruhi Alpagot  “100 yıldır dünyanın en tatlı işini yapıyoruz. 100 yıldır kuşaktan kuşağa aktarılan bilgi ve aşkla bugünkü konumumuza geldik. Dedelerimizden kalan bu değerli mirasa layık olmanın sorumluluğuyla çalışıyoruz ” diyerek duygularını dile getirdi.

Yenigün’ün 100 yılını özetleyen tanıtım filminde görüşlerine yer verilen Antalya Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Ali Eroğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Batı Akdeniz İhracatçılar  Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Yenigün’ün Antalya’nın gururu olduğunu belirterek  sonraki kuşaklarla da başarısının devam etmesini temenni ettiler.

Necmettin Alpagot’a Şükran Plaketi


Antalya Valisi Muammer Türker  Yenigün Gıda’nın 2. kuşak temsilcisi dede Necmettin Alpagot’a şükran plaketini takdim ederken duygulu anlar yaşandı. Necmettin Alpagot “100. Yılımızı kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu özel gecemizde yanımızda olduğunuz için hepinize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Gecede Yenigün Gıda’da uzun yıllar görev yapan yöneticiler de plaketle ödüllendirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Yenigün Gıda bünyesinde  25 yıl görev yapan Mine Alpagot’a plaketlerini takdim ederken  20 yıl görev yapan Cemalettin Çuha ve 19 yıldır görev yapan Ferhan Bulut plaketlerini  Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ruhi Alpagot’un elinden aldı.

Davetliler gecede sahne alan Hülya Orhan ve orkestrasıyla keyifli bir gece yaşadı.


Yenigün Gıda Hakkında:

1914 yılında Mahmut Yağcılar Tarafından kurulan Yenigün Gıda,  tahin, helva ve akide şekeri imalatıyla başladığı üretim yolculuğuna reçel, pekmez, turşu, lokum ve aromalı toz içecek üretimini de ekleyerek, tüm dünyada geniş ürün yelpazesi ile sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.  Antalya’daki  12 bin metrekarelik tesislerinde üretim yapan Yenigün Gıda’nın 105 çalışanı bulunuyor. Yıllık 6 milyon 800 bin kilogram üretim gerçekleştiren Yenigün Gıda, ürünlerini 27 ülkeye ihraç ediyor. 


3.9B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!