Ressam Figen Çiçek'ten Portakallı Resim Sergisi

Haberler14 Ocak 2015
4.6B OKUNMA
Paylaş

Ressam Figen Çiçek, Antalya'nın turizm ve sanatını bütünleştirmek için hazırladığı resimlerinde, kentin tarihi değerlerini portakallarla süslüyor.

Işıklar Caddesi'nde faaliyet gösteren Art&Style Galeri'nin de sahibi ressam Figen Çiçek, Antalya'nın turizm ve sanatının bütünleştirilmesi amacıyla kentin tarihi ve doğal değerlerini farklı bir anlatımla tuvale taşıyor. Figen Çiçek, 1800'lü yıllara ait eski Antalya'ya ait siyah beyaz fotoğrafları, renkli olarak yağlı boyayla toplam 10 parçadan oluşan sergiye dönüştürdüğünü anlattı.

Antalya'da turizm ve sanatın bütünleştirilmesine yönelik başladığı ikinci projesini ise 25 resim olarak planladığını belirten Figen Çiçek, bu projedeki ana temayı portakalın oluşturduğunu söyledi. Çiçek, her resimde yoğun bir portakal görünümü içinde kentin tarihi ve doğal değerlerinin olacağını söyledi. Şu ana kadar 6 resmi tamamlayan Çiçek, bu resimlerde Saat Kulesi, Yivli Minare, Kaleiçi'nden Akdeniz, Hadrian Kapısı, Kurşunlu Şelalesi gibi değerleri Antalya'nın portakalıyla buluşturacağını kaydetti.


Çiçek bu projede portakalı öne çıkarmasındaki amacını ise turunçgillerin simgesi olan Antalya'nın bu değerinin sanatla bütünleştirilmesi ve turizmde de bunun kullanılması gerektiği yönünde açıkladı.

25 resimlik proje tamamlandığında Antalya'nın yurtdışı fuarlardaki tanıtım çalışmalarında ve benzeri çalışmalarda sergiye yer verilecek.


4.6B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!