Okul Öncesi Eğitimde Sonuncu Sıradayız

Haberler15 Şubat 2018
1.8B OKUNMA
Paylaş

Anne Çocuk ve Eğitim Vakfı (AÇEV) Genel Müdürü Nalan Yalçın, okul öncesi okullaşma oranının Türkiye'de yüzde 58 olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu oranla Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyesi ülkeler arasından son sırada yer aldığını söyledi.

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısı, grup başkanı Muharrem Koç moderatörlüğünde Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü'nde yapıldı. Toplantının konuk konuşmacısı AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın, 'İlgili Babalık ve İlgili Babalığın Güçlendirilmesinde Özel Sektörün Rolü' başlıklı sunumunda, AÇEV'in programlarının 14 ülkede uygulandığını, 1 milyonu aşkın aileye ulaştıklarını söyledi.


'Türkiye Okul Öncesi Okullaşma Oranında En Sonda'

AÇEV'in 0-6 yaş arası ihtiyaç sahibi çocuklar ve aileleri için çalışmalar yürüttüğünü anlatan Yalçın, "İhtiyaç sahibi veya risk sahibi ailelerin çocuklarına genelde bakılıyor yani temel ihtiyaçları karşılanıyor, diğer konulara vakit ayrılamıyor. Biz de o alanda devrede oluyor önleme, müdahale, rehabilitasyon zinciri içinde ilerliyoruz. Okul öncesi yani erken çocuk dönemi için ülkemizde okullaşma oranı henüz yüzde 58. OECD sıralamasında Türkiye okul öncesi okullaşma oranında en sonda. Biz de okul incesi eğitim konusunda yerel yönetimlerle işbirliği yapıyoruz" dedi.

İlgili Babalık İçin 9 Altın Kural


AÇEV olarak baba destek programlarını çok önemsediklerini vurgulayan Yalçın, “Programı 1996 yılında geliştirdik. Hedef, çocuk gelişiminde babanın aktif rol ve sorumluluk almasını sağlamak. Biz yaklaşık 13 bin gönüllümüzle bu eğitimleri 15- 20 kişilik programlarla veriyoruz. İlgili babalığın 9 altın kuralını anlatıyoruz. Destek alan, programa katılan babaların çocukları ile ilişkisinde ciddi iyileşmeler, pozitif gelişmeler oluyor. Onlara çocuklarınıza zaman ayırın, sorumluluk alın ve dinleyin diyoruz" diye konuştu.

Mülteci Çocuklar da Unutulmuyor

Teknolojik destek konusunda değinen AÇEV Genel Müdürü Yalçın, "Ailelere, 'http://ilk6yil.com/' uygulamamızla doğru rehberlik şansı sunuyoruz. Mülteci çocukları da unutmadık. Uygulama Arapçaya çevriliyor. O ailelere de ulaşmak amacımız onları yok sayamayız. Yine 15-35 yaş arası eğitimsiz genç annelere 'Genç Kadınlar Gelişim Programı' ile ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.



1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!