Muratpaşa'da Turunç Masa Hizmete Girdi

Haberler11 Aralık 2014
5.1B OKUNMA
Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın seçim çalışmalarında söz verdiği Turunç Masa projesi düzenlenen bir lansman toplantısı ile hizmete girdi.
Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binası Fuaye Alanı’nda düzenlenen törene turunç masa ekipleri, belediye personeli, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Lansman toplantısında konuşan Başkan Ümit Uysal, “Turunç Masa projesi  bir standartı ifade ediyor. O standart insanı merkeze alan, insan odaklı, insanın temel olduğu işin gerçek sahibinin insanımız olduğunu bilen bir belediyecilik anlayışının net ifadesidir. Çalışmada emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” 

Turunç Masa'ya 24 saat boyunca 444 8 007 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.


Personele teşekkür etti

Başkan Uysal konuşmasında, Turunç Masa projesinde görev yapacak olan personelin eğitimden geçirildiklerini ifade etti. Başkan Uysal,  “Bütün belediye emekçilerimiz günlerdir projenin eğitimini alıyor. Gece geç saatlere kadar deneme süresinde emek harcadılar. Mesai kavramından ziyade kamu yararını öne aldılar. Aylardır bu kardeşlerim şevkle ve istekle çalışıyorlar. Kendilerini saygıyla alkışlıyorum. Bu organizasyonda doğrudan katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Turunç Masamız’da görev yapacak olan personelimizi başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuklara Turunç Masa’nın işlevini anlattı


Turunç masanın işlevini anlatan Başkan Ümit Uysal, “Turunç Masamız’ın farkı, her hangi bir belediyede görebileceğiniz telefona cevap veren bir mekanizma değildir. Turunç Masa projemiz insanlarımız yerine onların işini takip eden bir projedir.  Sorunu tespit edip çözümünü takip eden bir sistemdir.  Çözüme ulaştırana kadar vazgeçmeyen bir sistemdir.  Vatandaşımız telefonla aradığında sorunu yerinde tespit edip en geç 48 saat içinde dönen bir sistemdir. İnsanımızın mutlu ve emin olduğuna kadar peşini bırakmayan bir sistemdir” dedi.

Uysal:”Öteki kavramını müsaade etmeyen bir anlayış”

Projenin vatandaşa olan katkılarını da anlatan  Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, şöyle devam etti; “ Turunç Masa projemizin sistemiyle bütün insanlarımız kendini eşit yurttaş hissedecek. Muratpaşa’daki öteki kavramını asla müsaade etmeyen bir anlayış. Çünkü  bütün insanlarımıza eşit olarak sunulan bir hizmet.  Vatandaşlarımızın kendisini Muratpaşa’nın bir parçası olarak hissetmesi , değer verildiğini hissetmesini sağlayacaktır. Yaşamlarımızı anlamlandırmak, insanımızın yüzündeki tebessümden zevk alabilmek kamu hizmeti olmalıdır.”
 

Turunç Masa nedir?

Turunç Masa, belediye başvuru masası, 7/24 çağrı merkezi, gezici ekipler, sosyal medya, web ve basın birimleriyle Muratpaşalılar’ın istek, öneri ve şikayetlerini alır. Turunç masa şu cümleyle başlar: “Size nasıl yardımcı olabiliriz” Talep alındığı anda vatandaşın telefonuna giden SMS ile bilgilendirme yapılır. Başvuru numarası ile vatandaşın da takibi sağlanır. Talep alt birimler tarafından alınır alınmaz Turunç Masa Koordinasyon Merkezi’ne iletilir. Artık bu talebin takipçisi koordinasyon merkezi olur ve en geç 2 gün içerisinde müdürlüklerle koordineli şekilde vatandaşa dönerek süreçle ilgili geri bildirim yapar. Koordinasyon merkezi takibiyle müdürlüklere aktarılan talep müdürlüklerdeki Turunç Masa personeli tarafından planlanır. Sorun çözüldükten sonra veya yasal yetkisizlik nedeniyle hukuken çözülemiyorsa da vatandaşa bilgi verilir.  


Turunç Masa’nın son iletişim cümlesi vatandaşa kurulur ve belediyenin vatandaş için var olduğunun altı çizilir:  “başka bir arzunuz var mı?”

BAŞVURU KANALLARI

Yüz Yüze Başvuru


7/24 Çağrı Merkezi

İnternet, Web sitesi, e-mail

SMS


Sosyal Medya

Posta, Dilekçe

Gezici Ekipler


Mahalle toplantıları

Doğum, Nikah, Cenaze hizmetleri

Özel Kalem


Yüz Yüze Başvuru: Belediye içerisindeki Turunç Masa başvuru masasından istek, öneri ve şikayetler alınır.

Çağrı Merkezi: Çağrı merkezi ekibi 444 80 07 numaralı telefondan 7/24 vatandaşın istek, öneri ve şikayetlerini işleme alır.

Gezici ekipler: Turunç Masa kurumsal araçları ile mahalleleri gezen, bizzat yerinde mahalleyi ve muhtarları dinleyen gezici ekipler mahalle toplantılarında ve ziyaretlerinde elde edilen verileri koordinasyon masasına aktarır. Gezici ekipler taşınabilir bilgisayarlar aracılığı ile istek, öneri ve şikayetleri işleme alarak koordinasyon merkezine ulaştırır ve sonrasında ilgili dönüşlerin yapılmasını takip eder.


Sosyal Medya: Belediyenin sosyal medya mecraları Twitter ve Facebook’dan gelen talepler alınır ve Turunç Masa tarafından bu taleplerin takibi gerçekleştirilir.

 


5.1B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!