Hemşirelik Fakültesi Özel Konuklarla Neşelendi

Haberler12 Kasım 2014
1.5B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hemşirelik Fakültesi ile Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği tarafından tanışma partisi düzenlendi. Down sendromlular fakülte öğrencileriyle birlikte doyasıya eğlendi.

AÜ Hemşirelik Fakültesi kantininde gerçekleşen 'Hayata +1 Ritimde Sen Katar mısın?' sloganlı etkinlikte, down sendromlu 27 yaşındaki Soner Akı'nın doğum günü de kutlandı. Duygulu anlar yaşayan Akı, yaş pasta üzerinde yanan mumları söndürdükten sonra, kestiği pastayı elleriyle servis yaptı.


YAKALARA TEŞEKKÜR ROZETİ

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ay, neşeli konukları (down sendromluları) ağırlayan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm başta olmak üzere dekan yardımcıları, Antalya Rotaract Kulübü Başkanı Haydar Doğruöz, Büyükgebiz Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Yavuz Büyükgebiz ile öğretim üyesi ve görevlilere teşekkür ederek derneğin rozetini taktı.

ZİHİNDEKİ ENGELLER KALKACAK

'Birlikte Yaşamak Zorunlulukla Değil Gönüllülükle Olur' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Gülcan Ay, "Hemşirelik Fakültesi öğrencilerinin 'biz farkındayız' söylemlerinin gerçekleşmesine tanık olduk. Down Sendromlu gençlerimiz, her işi yapabilecek yeteneklere sahipler. Derneğimiz önümüzde ki günlerde engelli bireylerin farkındalığı ve topluma entegrasyonu ile ilgili projeleri hayata geçirecek. Zihinlerde ki engellerin kalkacağına inanıyoruz" dedi.


 

TÜRKİYE'DE 100 BİNİ AŞTI


Türkiye'de 100 binden fazla down sendromlu olduğunu, sadece öğrenme güçlüğü yaşadıklarını ve iyi bir eğitim imkanı sağlanması halinde de evlilik bile yapabildiklerini kaydeden Gülcan Ay, "Özel insanlarımızın eğitimleri için el ele verince, tüm engelleri hep birlikte aşacağımıza, özel, güler yüzlü insanlarımızı toplumumuza kazandırılacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Partide birbirinden güzel şarkıları seslendiren neşeli konuklar, öğrencilerle birlikte eğlendi ve birbirlerine hediyeler verdi.


1.5B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!