Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'ndan Renkli Konser

Haberler29 Aralık 2014
1.4B OKUNMA
Paylaş

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), caz severleri 'Yılbaşı Özel Programı'nda buluşturdu.

Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde, Meltem Ege (vokal), Önder Focan (gitar), Şenova Ülker (trompet), Bulut Gülen (trombon), Ozan Musluoğlu (kontrabas), Ferid Omdan (davul) solist sanatçı olarak sahne aldı. Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak çalışan şef Orhun Orhon da ADSO Orkestrası'nı yönetti.

Solistler önce M. Glinka'ya ait Ruslan ve Ludmilla Operası uvertüründen parçaları seslendirdi. Gitarist Önder Focan'ın besteleri olan ve Türkçe-İngilizce seslendirilen 'Bu Ada', 'Eski Küçük Şehir', 'Jazz i Hear', 'Yaz Sevdası Yasemin', 'Hodgesism', 'She Sings The Telephone Book' adlı şarkılarla da izleyenler coştu. Temsili Noel Baba ise kemanıyla 'Ali Baba'nın Bir Çiftliği Var' adlı şarkıyı çalarken, at, eşek, inek, kuzu, köpek, ördek, hindi ve kuş sesleriyle salonu çınlattı.

ADSO Müdürü İbrahim Sezer'in başkemancı olarak sahneye çıktığı özel konserde, sürprizler bitmedi. Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçıları da konsere destek verdi. Opera sanatçıları, izleyenlerin arasından zaman zaman ayağa kalkıp, hep bir ağızdan opera şarkılarını seslendirdi. Solistler ve opera sanatçıları, Antalyalı müzikseverler neşeli parçalarla mutlu bir akşam yaşattı. Sanatçılar sahneden "Yeni yıla, hep birlikte enerji depolayarak umutla, sevgiyle girelim" diyerek ayrıldı.

 



1.4B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!