Antalya'dan Tarım Sektörünü Kötüleyen Habere Tepki

Haberler08 Şubat 2018
1.2B OKUNMA
Paylaş

Ulusal bir televizyon kanalında "Yemeğimize zehir katıyorlar. Yaş sebze meyvede hormon, ilaç, ağır metal tehdidi!" anonslarıyla yayınlanan habere Antalya İş Dünyasından ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen'den tepki geldi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Tarım sektörünün Türkiye'nin en stratejik sektörlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Türkiye'de örtü altı yaş sebze ve meyve üretiminin büyük bölümü Antalya bölgesinde gerçekleşiyor. Örtü altı üretime dair hem basında hem de kamuoyunda bilgi kirliliği var. İlimizde modern koşullarda, ihracata da hitap eden üretim yapılıyor. Televizyon kanallarında sera ürünlerinin tüketici sağlığına olumsuz etkisi olduğuna dair yanlış haberler ve yorumlar bu sektörde çalışan, yatırım yapan, üreten insanları olumsuz etkiliyor. Tarım İl Müdürlüğü yetkililerimiz kalıntı kontrollerinin düzenli yapıldığını ve ürünlerimizin dünya standartlarının çok üzerinde olduğunu ifade ediyorlar. Bu verileri halka daha iyi anlatmamız, bilgi kirliliğini ortadan kaldırmamız gerekiyor. "


"Keşke Böyle Bir Haberi Antalya'da Yapsaydınız"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen ise sosyal medya hesabından haberi yapan ulusal kanalı etiketleyerek, şu ifadelere yer verdi: "Gıda ile ilgili yaptığınız haber çok yanlış ve dünden beri Antalya'da içini acıtmadığınız hiç bir çiftçi kalmadı. iki kişiyi mikrofona konuşturup, sadece Antalya'da 150.000 çiftçiyi töhmet altında bıraktınız. Keşke böyle bir haberi Antalya'da yapsaydınız."



1.2B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!