Akdeniz İletişim'de Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvurular Başladı

Haberler08 Ocak 2015
4.3B OKUNMA
Paylaş

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı Kurumsal İletişim Tezsiz Yüksek Lisans programına başvurular başladı. Başvurular 5-13 Ocak 2015 tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne yapılacak.
 

Antalya’da ilk kez açılacak olan Kurumsal İletişim Tezsiz Yüksek Lisans Programı toplamda iki dönemde alınan 12 ders ve bir bitirme projesini kapsadığı, derslerin hem akademik hem de profesyonel dünyada uygulamaları kapsayan bir içeriğe sahip olduğu belirtildi. Bu programda ders verecek olan öğretim üyelerinin, kendi çalışma alanlarında ulusal ve uluslararası yayınları olan, kayda değer kongre ve konferanslarda konuşmacı olarak yer alan, alanında uzman, tanınmış isimlerden oluştuğu ifade edildi.

Programa sosyal bilimler alanında lisans mezunu olup ALES'e girmiş olan adayların başvurabilecekleri, yabancı dil zorunluluğunun bulunmadığı programda derslerin sektörde çalışan profesyoneller göz önünde bulundurularak hafta içi akşam saatlerinde ve hafta sonunda yapılacağı açıkladı.

Kurumsal İletişim Tezsiz Yüksek Lisans programının, günümüz koşullarında kurumların paydaşları ile kurdukları iletişimi güçlendirmeleri ve rekabette farklılaşmaları için önemli olanaklar sunduğu belirtilirken, kurumların başarılarındaki temel faktörlerden biri olan iletişim yönetimine odaklanan programın, kamu kurumlarında ya da özel kuruluşlarda çalışan profesyonellerin kurumsal iletişimde kampanya planlama ve tasarımı, kurumsal imaj oluşturma, itibar yönetimi ve yönetim danışmanlığı gibi alanlarda bilgi birikimlerinin arttırılmasına katkıda bulunmayı amaçladığı ifade edildi.


Kurumların itibarlarını ve bilinirliklerini arttırılması, faaliyetlerinin duyurumunun gerçekleştirilmesi, mesajlarını paydaşlarına en doğru kanalla iletilmesi sürecinde kamu kurumlarında ya da özel kuruluşlarda çalışan profesyonellerin daha doğru kararlar almasına yardımcı olmanın hedeflendiği kaydedilirken, programa devam eden kişilerin, kurumsal iletişimin planlanması sürecinde zaman ve kaynakların etkin kullanımı ve verimliliğin artırılması konusundaki önemli hususları öğrenme olanağına kavuşacağı bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık, “Kurumsal İletişim alanında 2014-2015 eğitim-öğretim yılı bahar döneminden itibaren tezsiz yüksek lisans programını başlatıyoruz. Bu bizim kurumsal kimliğimiz açısından büyük önem taşıyor. Her geçen gün gelişen ve değişen fakültemiz adına tezsiz yüksek lisans programının büyük bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kurumsal İletişim alanında kariyer yapan veya yapmayı düşünenlere, güncel akademik bilgiler sunmayı ve proaktif bir bakış açısı kazandırmayı hedeflediklerini belirten Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ayhan ise programın önemi ile ilgili olarak, “Açacağımız bu tezsiz yüksek lisans programındaki Kurumsal İletişim bölümü her kurum için önemli bir disiplindir. Programda tez yazımı olmasa da, kurumsal olarak uzmanlaşmak isteyen herkesin alması gereken bir eğitimdir. Amerika’daki yüksek lisans programlarına benzer olarak Kurumsal İletişim alanındaki tezsiz yüksek lisans programı kurumsallaşmaya destek olmaktadır. Dolayısıyla, özellikle büyümeyi hedefleyen otellerdeki üst düzey yöneticilerin başvurmasını önerdiğimiz programımızda alanında uzman 11 tane öğretim üyesi bulunacaktır” dedi.


Programla ilgili Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden detaylı bilgi edinilebileceği belirtildi.


4.3B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!