Yılbaşı Tatili, Türkiye'nin Turistik Bölgelerindeki Otellerde Büyük Bir Canlılık Yaratacak.

Haberler21 Aralık 2023
423 OKUNMA
Paylaş

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Erkan Yağcı, özellikle sahil bölgelerindeki otellerin doluluk oranlarının yüzde 80'e ulaştığını belirterek, "Önümüzdeki hafta çok daha fazla rezervasyon olacağını düşünüyoruz" dedi.

Yağcı, 31 Aralık'ın pazara denk gelmesinin tatil olanağını artırdığını söyledi. Turizmde başarılı bir yılı geride bıraktıklarını ve yeni umutlarla gelecek sezonlara hazırlandıklarını ifade eden Yağcı, yılbaşı yoğunluğuyla iyi bir başlangıç yapmayı planladıklarını kaydetti.

Sahil bölgelerindeki otellerde özellikle yılbaşı dolayısıyla doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığını vurgulayan Yağcı, "Önümüzdeki hafta çok daha fazla rezervasyon olacağını düşünüyoruz. Şu anda tüm bölgelerimizde hareketlenme başladı. Geleneksel pazarlarımızdan Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkelerinden kış döneminde gelen misafirlerimiz olduğunu ifade eden Yağcı, Rusya'dan son üç yılda yılbaşı döneminde gelen misafir sayısının arttığını belirtti. Yağcı, Türkiye'deki yılbaşı hareketliliğinin, Rusların yılbaşı programlarını düşünerek 8 Ocak'a kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

İç pazardan da rezervasyon aldıklarını belirten Yağcı, hem kayak bölgelerindeki hem de sahil kesimindeki otellerin yılbaşı tatilini verimli geçireceğini bildirdi. Yağcı, otellerin yılbaşı için rezervasyonlar doğrultusunda hazırlıklarını yaptığını, otellerin aralığın ikinci haftasından itibaren yılbaşı konseptine büründüğünü ve program ile menülerin günler öncesinden planlandığını ifade etti.


Antalya'daki bir oteller grubunun işletme müdürü İsmail Çağlar da güzel bir yılı geride bıraktıklarını ve yeni umutlarla 2024'e hazırlandıklarını belirtti. Yılbaşı tatiliyle yeni yıla güzel bir başlangıç yapmak istediklerini dile getiren Çağlar, Kundu, Belek, Kemer, Alanya bölgelerindeki otellerde yılbaşına özel program hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Yurt içinden de çok sayıda talep aldıklarını ve heyecanla hareketli bir yılbaşı tatilini beklediklerini ifade etti. Çağlar, 24 Aralık'ta başlayan Katolik Hristiyanların Noel kutlaması ve ardından devam eden Ortodoksların kutlaması ile 15 günlük güzel bir sürecin kendilerini beklediğini sözlerine ekledi.


423 OKUNMA
Paylaş
Etiketler
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!