Antalya'da Sizi Zamanda Yolculuğa Çıkaracak Bir Yer: Araba Müzesi

Haberler27 Eylül 2022
1.8B OKUNMA
Paylaş

Antalya'da eski İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası'nın ambarında oluşturulan araba müzesinde sergilenen 70 klasik araç, ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Kepez Belediyesi tarafından etkinlik alanına dönüştürülen eski  Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası araba müzesi haline getirildi. Bu yıl açılışı yapılan ve klasik araçların değişik konseptlerde sergilendiği Antalya Araba Müzesi'ni ziyaretçilerini nostoljik bir yolculuğa çıkırıyor.

Ziyaretçileri, restore edilerek sergiye alınan 1966 model Chevrolet Impala'nın karşıladığı müzede, bir dönem Antalyaspor takımının kullandığı otobüs, belediye personel servisleri, makam ve hizmet araçları da görülebiliyor. Müzede bazı araçlar ise nostaljik telefon kulübesi, tarihi Kaleiçi sokağı ya da eski sanayi atölyesi konseptiyle sergileniyor. Bir dönem ticari taksi olarak sıklıkla kent sokaklarında görünen bir araç, taksi durağı fonunun önünde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. 


Kullanıldıkları filmlerle hafızalara kazınan Şoför Nebahat'in 1962 model Desoto otomobili, Çiçek Abbas'ın minibüsü ve Al Yazmalım filmindeki kırmızı kamyon ise bu filmlere atıf yapılarak düzenlenen alanlarda yer alıyor.


 

Kaynak: AA


1.8B OKUNMA
Paylaş
Antalya’da olan biten tüm etkinliklerden ilk önce sen haberdar ol!